Hasle-Åbyhøj og Århus 14. kreds tager af sted på fælles sommerlejr for puslinge og tumlinge.

Filmklip af ukendt oprindelse…
Mikrofonen skratter, og lyset i mobilen bliver tændt. Kameraet oplyser en vindeltrappe, der snor sig ned i mørket. Støvet hvirvles op, en stemme hoster, mens solbrændte hænder forgæves vifter efter støvet. Trappen ender i et lille rum med en stor, jernbeslaget egetræsdør som eneste mulige udgang og en statue i menneskestørrelse af en kvinde. Hun har den ene arm fuld af bøger og skriftruller og den anden hviler pa et sværd, der står lodret foran hende. ”Sankt Catharina,” hvisker stemmen til kameraet. Den solbrændte hånd bevæger sig over de bøger og skriftruller, statuen har i armen, et lille panel glider til side og afslører en stor, sort smedejernsnøgle.


Nøglen passer i egetræsdøren, og som døren skubbes op, oplyses gangen af et varmt, gyldent solskin. Kameraet føres ind i et lille velholdt studerekammer. Det tykke lag støv over alt gør det tydeligt, at ingen har været i her i flere menneskealdre. På bordet ligger en tyk, læderindbundet bog. Den solbrændte hånd åbner forsigtigt bogen. Pa den første side er en tegning af den hellige gral. Kameraet glider langsomt over den ene side med håndskrevne noter, kortstumper og tegninger efter den anden. Skriften er en ældre, sirlig, slynget håndskrift pa et sprog du ikke kan læse. Efter flere minutters filmen af sider siger stemmen: ” Vi befinder os i et skjult og indtil nu glemt studerekammer i Sct Catharina klostret ved Sinaibjerget. Indtil nu har legenden om den Hellige Gral haft sin slutning pa den mystiske ø, Saras. Her skulle gralen være taget tilbage af en hånd fra himmelen efter Sir Galahads død. Men disse sider beretter noget andet. Som I selv kunne læse, sa er gralen blevet smuglet væk fra øen efter Sir Galahad døde. Og historien om hånden fra himmelen sat i omløb for at fa skattejægere til at opgive af finde den Hellige Gral. Som der står skrevet i bogen, rejste ridderen mod… Nej. Det kunne I jo selv læse. Men en ting er sikkert,” kameraet drejer rundt og afslører et solbrændt og smilende ansigt med hårde, beregnende øjne. ”Jagten pa den Hellige Gral er endnu engang ga et ind. Held og lykke til os alle. Der kan kun være en vinder.”
Kameraet drejer endnu engang rundt i kammeret. Filmer de slidte, gule sandsten og det tomme bord, hvor bogen før lå, hvorefter det bliver slukket.

Tid og sted

Kristi Himmelfartsferien torsdag den 26. maj til søndag den 29. maj.

Vi mødes ved kredshuset kl 10.00. Hjemkomst til kredshuset mellem kl. 15.00.

Skovhuset, Åstrupvej 16, 8550 Ryomga rd

Tilmelding

Tilmelding sker via Århus 14. kreds’s nemtilmeld pa følgende link:
https://fdfaarhus14.nemtilmeld.dk/68/

Spørgsmål

Anna Maj på mobil 5114 0250

Se pakkeliste på hjemmesiden.